Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Ploiești er en by, der ligger ved den sydlige fod af Karpaterne. Det er en by, der gennem årene har været kendt for områdets store olieproduktion, men det var ikke olien, der udviklede byen i første omgang. Under fyrsten Mihai Viteazul opnåede Ploiești stadsret, der sikrede privilegier inden for handel og politik.

Ploiești blev også en garnisonsby, og landbruget udviklede sig i tiden før 1800-tallets industrielle æra. Der blev fundet olien i byens omegn i denne tid, og det første raffinaderi åbnede i 1850erne og skabte ny fremgang for den rumænske by. Oliens vigtighed fik særlig betydning for Ploiești under 2. Verdenskrig, og i dag er der fortsat en stor petrokemisk industri i byen.

Man kan se og opleve meget interessant i Ploiești som fx et besøg på byens oliemuseum (Muzeul Național al Petrolului) eller på kunstmuseet Muzeul de Artă som eksempler på byens udstillinger. Man kan også nyde koncerter med Ploiești Filharmoniske Orkester eller se nogle af de arkitektoniske højdepunkter som fx den ortodokse katedral, Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul, og markedshallen Halele Centrale.

Der er også adgang til smuk natur i omegnen af Ploiești, hvor man kan besøge bjergdalene, hvor floden Prahova bugter sig gennem Karpaterne. Her ligger byer med sommer- og vinterturisme som fx Sinaia på stribe, og her ligger der også flere af de mest berømte slotte i landet. Et af højdepunkterne er eventyrslottet Peleș, der blev bygget ved Sinaia mellem 1873 og 1914.

Ture fra byen

  Bukarest Palatul Parlamentului

  Bukarest

  Bukarest er Rumæniens og en af Balkans store hovedstæder, og den er kendt for sin charmerende belle epoque-elegance, brede boulevarder, store pladser og et rigt og varieret kulturliv. Her er et varieret udbud af seværdigheder og oplevelser.

  Bukarest er en by med en fascinerende blanding af den kulturelle arv fra det rumænske aristokratis franske inspiration, den tyskfødte konge Carol I og den kommunistiske æra, som prægede årtier i sidste halvdel af 1900-tallet.

  Fra nyere tid imponerer de kolossale byggerier, som blev gennemført under Nicolae Ceauşescus styre, der endte i 1989. Det gælder fx det overdådigt udsmykkede Palatul Parlamentului, der står som et af verdens største bygningsværker.

  Læs mere om Bukarest

   

  Brașov, Rumænien

  Brașov

  Brașov er en by, der ligger i det centrale Rumænien tæt på bjergene i Sydkarpaterne, der har landets højeste bjergtoppe. Det er en by, der har haft mange navne; bl.a. Kronstadt, som Den Tyske Orden etablerede, og Orașul Stalin, hvis navn kom fra den sovjetiske statsleder Josef Stalin. De mange navne indikerer også, at mange forskellige kulturer og folk gennem tiden har sat præg på byens udvikling.

  Der er mange ting at se i Brașov, og man kan med fordel starte fra den centrale plads, Piața Sfatului. Her har der været markeder siden 1300-tallet, og i dag er den hyggelige plads omgivet af huse fra primært 1700- og 1800-tallene. På midten af pladsen ligger rådhuset fra 1420, som i dag huser det regionale historiske museum. På pladsen kan man også se Den Sorte Kirke/Biserica Neagră fra 1300-1400-tallene.

  Læs mere om Brașov

Tilmeld dig vores nyhedsbrev