Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Craiova er en by, der ligger mellem Donau og Karpaterne i det sydlige Rumænien. På stedet lå den dakiske og romerske by Pelendava, der var hovedstad i regionen Oltenia. Senere blev adelsfamilien Craiovești fra byen en ledende familie i Valakiets udvikling, og derved har Craiova gennem århundreder været en af det nuværende Rumæniens vigtige bycentre.

I Craiova er der meget at se, og pladsen Piața Mihai Viteazul er et godt sted at starte. Her ligger byens store rådhus, der blev opført i nyrumænsk stil i 1912-1913 som en af byens fornemste bygninger. På pladsen er der også et musikspringvand, en statue af nationalhelten Mihai Viteazul og flere grønne anlæg som fx den engelske park bag rådhusbygningen.

Fra Piața Mihai Viteazul er der ikke langt til Craiovas andre seværdigheder. Man kan fx besøge byens kunstmuseum, der ligger i det smukke palæ, Palatul Constantin Mihail. I centrum ligger også Craiovas moderne nationalteater, byens store universitetsbygning og kirker som fx Biserica Madona Dudu og Sankt Demetrius Katedral. Man kan også gå på opdagelse i byens historie på Oltenia Museum.

Der er også flere spændende ting at opleve omkring Craiova. Mod nord ligger Karpaterne og det smukke Horezu-kloster, der er optaget med UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Fra Horezu er der udsigt til Karpaterne, som man også kan besøge mange steder. Et af de populære steder er langt floden Olt, der skærer sig gennem bjergkæden, og hvor der også er varme kilder flere steder.

Ture fra byen

  Bukarest Palatul Parlamentului

  Bukarest

  Bukarest er Rumæniens og en af Balkans store hovedstæder, og den er kendt for sin charmerende belle epoque-elegance, brede boulevarder, store pladser og et rigt og varieret kulturliv. Her er et varieret udbud af seværdigheder og oplevelser.

  Bukarest er en by med en fascinerende blanding af den kulturelle arv fra det rumænske aristokratis franske inspiration, den tyskfødte konge Carol I og den kommunistiske æra, som prægede årtier i sidste halvdel af 1900-tallet.

  Fra nyere tid imponerer de kolossale byggerier, som blev gennemført under Nicolae Ceauşescus styre, der endte i 1989. Det gælder fx det overdådigt udsmykkede Palatul Parlamentului, der står som et af verdens største bygningsværker.

  Læs mere om Bukarest

   

  Halele Centrale, Ploiești

  Ploiești

  Ploiești er en by, der ligger ved den sydlige fod af Karpaterne. Det er en by, der gennem årene har været kendt for områdets store olieproduktion, men det var ikke olien, der udviklede byen i første omgang. Under fyrsten Mihai Viteazul opnåede Ploiești stadsret, der sikrede privilegier inden for handel og politik.

  Ploiești blev også en garnisonsby, og landbruget udviklede sig i tiden før 1800-tallets industrielle æra. Der blev fundet olien i byens omegn i denne tid, og det første raffinaderi åbnede i 1850erne og skabte ny fremgang for den rumænske by. Oliens vigtighed fik særlig betydning for Ploiești under 2. Verdenskrig, og i dag er der fortsat en stor petrokemisk industri i byen.

  Læs mere om Ploiești

Tilmeld dig vores nyhedsbrev