Site logo
Se på kortet
Læs om byen

Craiova er en by, der ligger mellem Donau og Karpaterne i det sydlige Rumænien. På stedet lå den dakiske og romerske by Pelendava, der var hovedstad i regionen Oltenia. Senere blev adelsfamilien Craiovești fra byen en ledende familie i Valakiets udvikling, og derved har Craiova gennem århundreder været en af det nuværende Rumæniens vigtige bycentre.

I Craiova er der meget at se, og pladsen Piața Mihai Viteazul er et godt sted at starte. Her ligger byens store rådhus, der blev opført i nyrumænsk stil i 1912-1913 som en af byens fornemste bygninger. På pladsen er der også et musikspringvand, en statue af nationalhelten Mihai Viteazul og flere grønne anlæg som fx den engelske park bag rådhusbygningen.

Fra Piața Mihai Viteazul er der ikke langt til Craiovas andre seværdigheder. Man kan fx besøge byens kunstmuseum, der ligger i det smukke palæ, Palatul Constantin Mihail. I centrum ligger også Craiovas moderne nationalteater, byens store universitetsbygning og kirker som fx Biserica Madona Dudu og Sankt Demetrius Katedral. Man kan også gå på opdagelse i byens historie på Oltenia Museum.

Der er også flere spændende ting at opleve omkring Craiova. Mod nord ligger Karpaterne og det smukke Horezu-kloster, der er optaget med UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Fra Horezu er der udsigt til Karpaterne, som man også kan besøge mange steder. Et af de populære steder er langt floden Olt, der skærer sig gennem bjergkæden, og hvor der også er varme kilder flere steder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
[INSERT_ELEMENTOR id="31542"]