Site logo
Se på kortet
  • Statuia lui Avram Iancu din Cluj-Napoca, Piața Avram Iancu, Cluj-Napoca, Rumænien

Læs om byen

Cluj-Napoca er en af Rumæniens største byer, og den har gennem århundreder været både hovedby og hovedstad i Transsylvanien, der efter at have været underlagt Østrig og Østrig-Ungarn 1804-1920 blev en del af Rumænien. Byen er fortsat et vigtigt handels- og kulturcentrum, og Cluj-Napoca er også en af landets største uddannelsesbyer med bl.a. Babeș-Bolyai-universitet.

I Cluj-Napoca ligger der flere smukke kirker, som man kan besøge. På pladsen Piața Unirii ligger den gotiske Skt. Michaels Kirke/Biserica Sfântul Mihail, der blev opført i 1300-1400-tallene. Et kort stykke mod øst ad Bulevardul Eroilor ligger den fine plads, Piața Avram Iancu, hvor den imponerende rumænsk-ortodokse katedral ligger, og den kan ses over for byens operahus.

Der er flere interessante museer i Cluj-Napoca. Det smukke barokpalæ fra 1700-tallet, Palatul Bánffy på Piața Unirii, huser byens nationale kunstmuseum med fine samlinger af både rumænsk og international kunst. Det er også i Cluj-Napoca, man kan besøge nationalmuseet for Transsylvaniens historie, og det giver et fint indblik i områdets kultur og begivenheder gennem tiden.

Man kan også gå en tur langs bredden af floden Someșul Mic, der snor sig nord på byens centrum. Her kan man fx gå mod vest til parken Parcul Central, hvor det gamle casino ligger. Iulius Park er et andet grønt område, men den mest kendte park er dog universitetets botaniske have, hvor der er et væld af smukke vækster og områder som et fx et fint japansk haveanlæg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev