Site logo
Se på kortet
 • Kaohsiung Main Station, Jianguo 2nd Road, Sanmin-distriktet, Kaohsiung, Taiwan

Læs om byen

Kaohsiung er kendt som Taiwans søfartshovedstad, og havet er da også meget synligt i byen, der rummer Taiwans største havn. Her kan man komme på opdagelse på en af de spændende havnerundfarter.

Kaohsiung er også hjemsted for flere populære seværdigheder i form af rolige søer og smukke templer, hvor lokale og turister nyder de dejlige omgivelser på mange spadsereture.

Der er også kulturelle, historiske og gastronomiske oplevelser i vente i Kaohsiung. Her står nogle af øens højeste bygninger, og byers templer fra tidligere århundreder er i kontrast hertil.

Taiwan er stedet, hvor Chiang Kai-Shek skabte det kapitalistiske Kina efter folkerevolutionen i det egentlige Kina, og det er naturligvis lige så ægte kinesisk som folkerepublikken, blot med sin egen charme.

Topseværdigheder

  Lotus Pond, Kaohsiung

  Lotussøen
  蓮池潭
  Liánchí Tán

  Lotussøen er en kunstig sø, der ligger som en af Kaohsiungs store seværdigheder, og som er et dejligt rekreativt område. Søen blev anlagt i 1951 og er kendt for de mange lotusblomster, som vokser her. Der er også en del seværdigheder omkring og på søen i form af templer og pagoder.

  Går man en tur rundt om søen med uret kan man fx starte i den nordlige del, hvor det imponerende Kaohsiung Zuoying Konfucianske Tempel (高雄市左營孔子廟) ligger. Templet blev grundlagt i 1684, men de nuværende bygninger er fra 1976. Ud for templet ligger en pavillon på en ø, hvortil der går en zigzagbro.

  Fortsætter man turen, ligger der en terrasse mod søen med en storstlået udsigt. Modsat søen ligger Qing Shui Tempel (清水宮), der er dedikeret den buddhistiske munk Qing Shui, der i Sung-tiden kæmpede for dynastiet. Templet stod færdigt i 1938 i en arkitektonisk blanding med en kolossal Qing Shui-figur på toppen.

  På turen videre kommer man i sydvest til Drage- og Tigerpagoderne, der er to smukke pagoder fra 1976, som ligger i søen, og hvortil man kommer ad en zigzagbro. Nord herfor ligger der to andre bygninger på søen, Forårs- og Efterårspavillonerne (春秋閣), der blev bygget i 1953 i kinesisk paladsstil.

  Mellem Forårs- og Efterårspavillonerne er der en lang drage, som man kan gå ind i. På dragen kan man se barmhjertighedsgudinden Guanyin, og øst for dragen og pavillonerne er der en bro til pavillonen Wuliting (五里亭), der ligger ude på Lotussøen. Vest for dragen kan man se Chi Ming Palads (啟明堂), der er et tempel i paladsstil fra 1973.

  På den sidste del rundt om søen, før man kommer til konfucianske tempel, kan man se Pei Chi Pavillon (北極亭), der ærer den daostiske guddom Xuan Wu. Pavillonen er et tempel, hvor bederummet ligger under den imponerende statue af Xuan Wu, der står ude i Lotussøen. Xuan Wu bærer i siddende stilling på det såkaldte syvstjernesværd.

   

  Dragon & Tiger Pagodas, Kaohsiung

  Drage- og Tigerpagoderne
  龍虎塔
  Lónghǔ Tǎ

  Drage- og Tigerpagoderne er to flotte syvetagers pagoder, der står som nogle af Kaohsiungs mest kendte bygningsværker. Pagoderne blev bygget på den centralt beliggende Lotussø i 1976 og har siden været et populært udflugtsmål.

  Der er adgang til pagoderne via en bro ud i søen, og her kan man tydeligt se, hvilken pagode der er tigerpagoden, og hvilken der er dragepagoden. Indgangen til pagoderne sker gennem dragens hals, mens udgangen sker gennem tigerens mund. Det er en måde, der bør give held og hjælp til at undgå ulykke.

   

  Confucian Temple, Kaohsiung

  Kaohsiung Zuoying Konfucianske Tempel
  高雄市左營孔子廟
  Gāoxióng Kǒngzǐ Miào

  Kaohsiungs imponerende konfucianske tempel er det største af sin slags i Taiwan og en af Kaosiungs fine seværdigheder. Templet ligger smukt placeret ved den nordlige ende af Lotussøen i området Zuoying. Søen byder ud over dette tempel på mange seværdigheder på en tur langs bredden.
  Det store tempel ligger langs søbredden med en klassisk indgangsport i tempelområdets sydvestlige del. Herfra kan man gå i templets akse mod det indre tempelområdes portbygning og derefter til tempelgården, hvor hovedhallen ligger. Byggestilen er traditionel kinesisk fra Sung-dynastiets æra.

  Det konfucianske tempel blev oprindeligt opført i 1684 under Kangxi-kejseren, der regerede Kina fra 1661 til 1722. Under den japanske tid gik det meste af templet til grunde, og der er kun bevaret en lille tempelbygning, Chongsheng Konfuciustempel (鳳山舊城孔子廟崇聖祠), som man kan se vest for Lotussøen på Liantan Road.

  Det lille Chongsheng-templet blev anvendt som byens Taiwans primære Konfucius-tempel, indtil 1976, hvor det nuværende tempelområde blev opført. Man valgte at bygge det lidt væk fra det oprindelige tempel grundet byens udvikling og den smukke Lotussø, der ligger som en smuk ramme.

   

  Formosa Boulevard MRT, Kaohsiung

  Formosa Boulevard MRT
  美麗島站
  Bí-lē-tó-chām

  Formosa Boulevard MRT er en af stationerne i Kaohsiungs MRT-system. Det er måske en overraskelse for mange, at en af byens store seværdigheder ligger under jorden, men stationen er en stor og moderne seværdighed, som det er værd at gå eller køre efter.

  Formosa Boulevard var et byudviklingsprojekt, som skulle modernisere Jhongshan Road i forbindelse med afholdelsen af 2009 World Games i Kaohsiung. Som en del af projektet blev byens metro- og MRT-system udvidet, og stationen Formosa Boulevard åbnede i 2008.

  Stationen er spektakulær og kendt som lysets kuppel med de farverige 4.500 glaspaneler, der er indarbejdet taget som en del af udsmykningen. Det var det største glasarbejde af sin slags i verden, og det var italieneren Narcissus Quagliata, der stod bag designet.

Andre seværdigheder

  85 Sky Tower, Kaohsiung

  85 Sky Tower
  高雄85大樓
  Gāoxióng 85 Dàlóu

  85 Sky Tower er en 378 meter høj skyskraber, der blev opført 1994-1997 i Kaohsiung. Højhuset blev åbnet som Taiwans højeste bygning, og det var den, indtil Taipei 101 blev bygget i hovedstaden Taipei. I dag står 85 Sky Tower som et moderne vartegn for Kaohsiung med en markant profil i byens skyline.

  Den moderne skyskraber er 378 meter høj til toppen af antennen, mens selve bygningen når en højde på 347,50 meter. Bygningen er arkitektonisk inspireret af det kinesiske skrifttegn 高, og den blev opført som to separate tårne på 39 etager, der blev sammenbygget af et centralt tårn, der strækker sig til toppen af huset.

  Det var Taipei-arkitekterne C.Y. Lee & Partners, der designede skyskraberen. Da 85 Sky Tower åbnede, var der forretninger, en indendørs forlystelsespark, et femstjernet hotel, en observationsplatform og meget andet i højhuset. Mange af lejerne er dog flyttet ud efter et par årtier i huset.

   

  Holy Rosary Cathedral, Kaohsiung

  Den Hellige Rosenkrans Katedral
  天主教玫瑰堂
  Qiánjīn tiānzhǔ táng

  Den Hellige Rosenkrans Katedral blev bygget af spaniere, der kom fra Filippinerne. Den var Kaohsiungs første kristne kirke og også Taiwans første katolske kirke.

  Spanierne opførte den oprindelige kirke i 1860, mens den nuværende bygning stod færdig efter en udbygning i 1928. Arkitekturen trækker både på romansk og gotisk stil, og inden for kan man blandt andet se en Jomfru Maria-statue fra 1863.

   

  Spring & Autumn Pavilions, Kaohsiung

  Forårs- og Efterårspavillonerne
  春秋閣
  Chūnqiū Gé

  Forårs- og Efterårspavillonerne er to fine pavilloner, der blev bygget i 1953 i kinesisk paladsstil som små pagoder på Lotussøens vand. Pavillonerne og det omkringliggende kompleks er et taoistisk tempelområde, og det er i øvrigt et godt sted at se lotusblomster i sæsonen.

  Mellem Forårs- og Efterårspavillonerne kan man se en lang drage. Den ligger som noget af det mest synlige i komplekset, og man kan gå ind i den lange figur. På dragen kan man se barmhjertighedsgudinden Guanyin, og øst for dragen og pavillonerne er der en bro til pavillonen Wuliting (五里亭), der ligger ude på Lotussøen.

   

  Chengcing Sø
  澄清湖
  Chéngqīng Hú

  Chengcing Sø er Kaohsiungs største sø, og den ligger som en dejlig grøn oase i den østlige del af byen. Chengcing betyder krystalklar, og den smukke sø er da også en del af Kaohsiungs drikkevandsforsyning. Man kan nyde udsigten over søen og dens omgivelser på vandrestierne, der blandt andet bringer en over en zigzagbro og forbi pavilloner.

  I det grønne område nordvest for søen kan man se den 43 meter høje Zhongxing Pagode (中興塔). I samme område kan man ved søbredden se øen Fuguo (富國島), der er et mindested for cirka 30.000 soldater, der i 1949 flygtede fra kommunistiske hære til Taiwan via Vietnam. I den sydvestlige del omkring søen kan man besøge flere aktiviteter og museer.

   

  Sanfeng Temple, Kaohsiung

  Sanfeng Tempel
  三峰觀
  Sān fèng gōng

  Sanfeng Tempel er et af Kaohsiungs mest atmosfærerige templer. Det blev opført under Ming-dynastiet i 1673 som et pionérbyggeri inden for to- og treetagers-templer. I 1964 blev det taoistiske tempel revet ned grundet en ekspropriering til udvidelse af en større vej.

  Sanfeng-templet blev dog efterfølgende genopbygget, og det har stået på sin nuværende plads siden 1972. Templet fik herefter en politisk rolle, idet det blev base for forskellige valgkampagner, og flere holdt taler her. Det er indrettet med forskellige haller og rum med diverse dedikationer.

   

  Kaohsiung Lighthouse

  Kaohsiung Fyrtårn
  高雄燈塔
  Gāoxióng Dēngtǎ

  Kaohsiung Fyrtårn er et lille fyrtårn, der også kendes som Cijin Fyrtårn (旗津燈塔), idet det ligger i Cijin-distriktet i den taiwanesiske storby. Tårnets historie startede med Pekingkonventionen i 1860, hvor Kina blev pålagt at åbne blandt andet Kaohsiungs havn for udenlandske skibe.

  Åbningen skete i 1863, og den medførte en stor vækst i antallet af anløb, og derfor ønskede man med årene at styrke navigationen til havnen. Britiske ingeniører opførte et fyrtårn på dette sted i 1883, og i den japanske tid udvidede man havnen og ombyggede fyrtårnet til dets nuværende udseende i 1918.

   

  Shoushan Park
  壽山
  Shòu shān

  Shoushan Park er en park og et naturområde, der ligger smukt i bakkerne mellem Kaohsiungs centrum og havet. Det er et betydeligt område i størrelse, og på parkens stier er man for alvor ude i naturen. Man kan blandt andet gå til nogle smukke huler og fine udsigtspunkter, hvor man kan nyde et panoramakig over Kaohsiung.

  På en tur i Shoushan Park kan man være heldig at se nogle taiwanesiske aber, og man kan også besøge byens zoologiske have her. Der er også flere templer, og helt mod syd ligger Helligdommen for Martyrerne (高雄市忠烈祠), der oprindeligt blev etableret som et japansk tempel i 1910.

  Templet fik sit nuværende navn i 1978, hvor dagens tempel også stod færdigt efter en ombygning. Arkitekturen var inspireret af en tilsvarende tempelhelligdom i hovedstaden Taipei, Den Nationale Helligdom for Revolutionære Martyrer (國民革命忠烈祠).

Ture fra byen

  Fo Guang Shan Buddha Museum, Taiwan

  Fo Guang Shan Buddhamuseum
  佛光山佛陀紀念館
  Fóguāngshān Fótuó jìniànguǎn

  Fo Guang Shan Buddhamuseum er navnet på en stort arkitektonisk kompleks, der ligger som et mahayana-buddhistisk kulturelt og religiøst museum. Fo Guang Shan er en stor buddhistisk organisation i Taiwan, og museet ligger ved siden af Fo Guang Shan Kloster (佛光山寺), der er hovedsæde for organisationen.

  Museet er kendt for at huse et tandrelikvie fra Sakyamuni Buddha, der var grundlæggeren af den buddhistiske tro. Relikviet fik munken Hsing Yun med fra en rejse til Bodh Gaya i 1998, og formålet var at opbevare det på Taiwan som symbol på bevarelsen af dharma. Omkring relikviet opstod museet, der blev opført fra 2008 og åbnet i 2011.

  Når man nærmer sig museet, kan kan se de imponerende anlæg og dimensioner. Det starter ved indgangsportene, hvor en elefant og en løve repræsenterer henholdsvis undfangelsen af prins Siddhartha og Buddhas lære. Herefter kommer man til den centrale akse, hvor der ligger otte store pagoder med fire på hver side af stien mod anlæggets centrale del.

  De otte pagoder står som symboler på hvert sit element i buddhismen. Det er den buddhistiske lære, de buddhistiske forsamlinger, godheden i kroppens, talens og sindets gerninger, styrken i at give andre tillid, glæde, håb og bekvemmelighed, harmonien mellem mennesker, de seks fuldkommenheder, de syv formaninger og endelig de otte elementer, der leder en person til befrielse.

  Efter at have passeret de otte pagoder, kommer man til selve stedets museum, der er spændende indrettet under taget af en stupa i indisk stil. På museet er der mange fint formidlede udstillinger. Efter museet kan man som afslutning på den lange akse se Fo Guangs store Buddha, der er en 40 meter høj statue, der sidder på et sæde på toppen af et bygning, der hører til komplekset.

   

  Kenting National Park, Taiwan

  Kenting Nationalpark
  墾丁 國家 公園
  Kěndīng Gúojiā Gōngyuán

  Kenting Nationalpark er et stort naturområde, der dækker den sydlige spids af Taiwan. Nationalparken blev etableret i 1984 som den første på den taiwanesiske hovedø. Parken er et populært sted for ture, og den er kendt for sit tropiske klima, solskin, strande og bjerge, der giver et seværdigt hele.

  Kenting Nationalpark har en størrelse på godt 180 kvadratkilometer på land, og hertil kommer den del af parken, der er udlagt i havet ud for området. Man kan nyde parkens forskellige landskaber og rige flora og fauna fra mange stier og besøgssteder. Et spændende sted er øens sydspids, hvor man kan se Eluanbi Fyrtårn (鵝鑾鼻燈塔), der blev etableret i 1883.

   

  Tainan, Taiwan

  Tainan
  臺南市

  Tainan er en by med en rig historie som Taiwan-øens hovedstad i århundreder under Koxinga- og Qing-dynastierne. Den regnes som Taiwans ældste by, og den var hovedstad i over 260 år indtil denne status ophørte i 1887. Tainan blev grundlagt som Fort Zeelandia af hollandske Verenigde Oostindische Compagnie, der benyttede stedet til handel og administration.

  Historisk erobrede generalen Koxinga det hollandske fort i 1662, og derefter var Tainan administrationsby i Kongeriget Tungning, indtil Qing-dynastiet fik herredømmet i 1883, hvor Taiwan blev et præfekturat. I dag er Tainan en betydende provinsby og et udflugtsmål med mange spændende seværdigheder.

  Som tidligere hovedstad blev der gennem årene grundlagt mange templer, og man kan se en del buddhistiske templer, hvortil kommer flere taoistiske helligdomme. Man kan blandt andet se Kaiyuan Tempel (開元寺), der stod færdigt i 1690, og som fik sit overordnede layout med haller og sale i 1777. Man kan også se Tainan Konfucianske Tempel (臺南孔子廟) fra 1665.

  Der er også flere interessante museer, hvoraf Nationalmuseet for Taiwans Historie (國立臺灣歷史博物館) skildrer øens historie med spændende udstillinger og effekter fra blandt andet kolonitidernes påvirkning af øen. Fra historien kan man også se bevarede dele af Fort Provintia (赤嵌樓), der blev opført 1653 under den hollandske kolonisering, og Fort Zeelandia, der blev anlagt 1624-1634.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Shopping

  Dream Mall

  789 ZhongHua 5th Road
  dream-mall.com.tw

   

  Mega’21 Far Eastern

  Panchiao

   

  P262

  262 WuFu 2nd Road

   

  Indkøbsgader

  Sanfengchun Street, Yuchu Street, Hsin-Chueh-Chian

Med børn

  Diverse aktiviteter

  Dream Mall
  789 ZhongHua 5th Road
  dream-mall.com.tw

   

  Zoologisk have

  Shoushan Zoo
  Shoushan Park

Gode links
Historisk overblik

  Kaohsiungs historie begyndte i 1405, da tilflyttere kom hertil fra det kinesiske fastland. Der var dog ingen egentlig byudvikling de første århundreder, hvor områdets aktivitet primært blev båret frem af de vestlige kolonimagter, ikke mindst hollænderne.

  Da Zheng Chenggong smed hollænderne ud og gjorde Taiwan helt kinesisk i 1661, blev der etableret en administration med Kaohsiung som hovedby. I 1664 skiftede byen navn til Wan Nien Chow. Byen voksede hurtigt med mange tilflyttende kinesere som nye borgere, og dens navn blev endnu en gang ændret, til Takao. De næste århundreder blev præget af forskellige styreformer og en relativ stilstand i væksten.

  I 1895 blev Taiwan japansk, og det medførte en ny vækstperiode, hvor ikke mindst byens naturhavn blev udviklet. I 1925 blev Kaohsiungs status ændret til en egentlig by, og byens industri voksede.

  Efter overgangen i 1945 til kinesisk styre blev Kaohsiung hurtigt Taiwans næststørste by. Omdrejningspunktet var den velbeliggende naturhavn, der nu er Taiwans og en af Asiens største. En meget stor del af Taiwans mange eksportprodukter bliver udskibet herfra. Den positive økonomiske situation medførte opførelse af mange skyskrabere og store parkanlæg, museer og anden kultur. I dag bor flere end 1,5 million mennesker i den travle storby.