Skyline, Seoul, Korea

 

Overblik over Seoul

Seoul er et smukt og spændende møde med den gamle koreanske kultur, og samtidigt mærker man overalt i byen, at man befinder sig i en af Asiens moderne metropoler. Den sydkoreanske hovedstad er et overflødighedshorn af store paladsanlæg, der ligger omgivet af grønne parker, og her kan man fornemme den ophøjede ro og balance, der ligger i de skønne bygningskomplekser, som paladserne er.

Byen er rundhåndet udstyret med natur. Den rolige flod flyder gennem byen, og højdedragene ligger både rundt om og midt i byen. På toppen af det hele hviler et udsigtstårn, hvor man kan se det hele lidt fra oven, og herfra fornemmer man rigtigt byens størrelse og opdelingen af nyt moderne byggerier og de historiske paladser.

 

Om rejseguiden til Seoul
 • Antal ture: X ture i byen + ture i omegnen
 • Sider: XX
 • Udgivet: Udgives snart
 • Forfatter: Stig Albeck
 • Forlag: Vamados.dk
 • Sprog: Dansk
 • ISBN: 978-87-93491-XX-X

 

Om rejseguiden

Rejseguiden til Seoul giver dig overblik over seværdigheder og oplevelser i den koreanske by. Læs om topseværdigheder og andre seværdigheder, og køb en rejseguide med turforslag og beskrivelser af alle byens vigtigste kirker, monumenter, palæer, museer m.v.

 

Seoul venter på dig, og på vamados.dk kan du også finde billige flybilletter og gode deals på hoteller til rejsen. Du vælger bare din rejsedatoer, og så får du forslag til fly og overnatning i og omkring byen.

 

Læs mere om Seoul og Sydkorea

 

Køb rejseguiden

Klik på knappen “Put i varekurv” for at købe rejseguiden. Herefter kommer du til betalingen, hvor du indtaster købs- og betalingsinformation. Efter gennemført betaling af guiden får du straks en kvittering med et link til download af dit køb. Du kan således downloade guiden med det samme eller bruge downloadlinket i e-mailen senere.

 

Brug rejseguiden

Når du køber rejseguiden til Hanoi, får du bogen online, så du kan have den med på mobilen, din tablet eller computer – og du kan selvfølgelig også vælge af printe den. Brug kortene og turforslagene, og så får du en god og indholdsrig rejse.

Læs om byen

Seoul er et smukt og spændende møde med den gamle koreanske kultur, og samtidigt mærker man overalt i byen, at man befinder sig i en af Asiens moderne metropoler. Den sydkoreanske hovedstad er et overflødighedshorn af store paladsanlæg, der ligger omgivet af grønne parker, og her kan man fornemme den ophøjede ro og balance, der ligger i de skønne bygningskomplekser, som paladserne er.

Seoul er rundhåndet udstyret med natur. Den rolige flod flyder gennem byen, og højdedragene ligger både rundt om og midt i byen. På toppen af det hele hviler tårnet Seoul Tower, hvor man kan se det hele lidt fra oven, og herfra fornemmer man rigtigt byens størrelse og opdelingen af nyt moderne byggerier og de historiske paladser.

Når dagen går på hæld er der masser at tage sig til i byen, hvor butikscentre, spisecentre og attraktioner ligger som perler på en snor. Indendørs forlystelsesparker som Lotte World er noget af det mere populære.

Seoul ligger tæt på grænsen til søsterlandet Nordkorea, og har man muligheden bør man tage en tur til Den Demilitariserede Zone, hvor man ikke bare kommer tæt på landet mod nord, men faktisk også ind på nordkoreansk territorium.

Andre seværdigheder

  • Bongwonsa Tempel/봉원사: Bongwonsa-templet blev grundlagt i 889, i Silla-perioden. Det nuværende tempel er dog opført under kong Yeoungjo, efter at det var blevet ødelagt under krigshandlinger.
  • Dongmyo Helligdom/동관왕묘: Dongmyo-helligdommen er opført til ære for den historiske kinesiske militære leder Guanyu. Anlægget opførtes under kong Seonjo i slutningen af 1500-tallet.
  • Heung-injimun Port/동대문: Den mægtige Heung-injimun-port (kaldes også Dongdaemun-porten) er Seouls hovedindgang mod øst. Porten blev opført i 1398, men den er ændret senere.
  • KLI63 Building/63빌딩: På Han-flodens sydlige bred ved Yeouido-øen troner KLI63-skyskraberen, der, med sine 3 underjordiske plan, 60 etager og næsten 400 meter over jorden, blev bygget som Koreas højeste bygning.

Historisk overblik

  Læs om byens historie

  De første bosættelser i Seoul kan gennem arkæologiske fund dateres til mere end 6.000 år tilbage. På den tid var der en landbrugskultur i det frugtbare jordområde langs Han-floden.

  Seoul blev Koreas hovedstad i Paekche-kongerigets tid, der indledtes i 57 f.Kr. Navnet Seoul betyder slet og ret hovedstad på koreansk. I tiden indtil år 668 var det de Tre Kongerigers Tid. Ud over Paekche var der også Koguryo- og Shilla-rigerne.

  I 668 erobrede Shilla-riget de øvrige kongeriger, og de indtog også Seoul, som de gav det nye navn Hansong. Efter samlingen af Korea under Koryo-dynastiet, der regerede fra 918, blev byen endnu en gang omdøbt, nu til Yangju – for igen at skifte navn til Namgyong, den sydlige hovedstad, i 1067. På det tidspunkt var den en af Koreas tre hovedbyer.

  Det blev samtidigt startskuddet til den nuværende Seouls vækst. Indtil nu var det en mindre by, der fortsat havde en udpræget landbrugsproduktion og -kultur, men da kong Munjong opførte et sommerpalads her i 1068, flyttede andre befolkningsgrupper til området. Det blev starten på byens egentlige transformation mod at blive den centrale by, Seoul er i dag.

  I 1392 kom Chosun-dynastiet til, og nu kom byen til at hedde Hanyang. Kong Yi Song-Gye iværksætte en grundig undersøgelse for at finde det bedste sted at etablere en samlet hovedstad, der kunne tilgodese både en generel udvikling og en forsvarsmæssig position. Resultatet blev, efter to år, at Hanyang formelt blev hele Koreas hovedstad, og kong Yi Song-Gye begyndte at flytte sin administration og sit hof hertil.

  Det indledte en ny æra med påbegyndelse af mange store byggerier, ikke mindst paladser og regeringsbygninger. Kyongbuk-paladset blev opført, og det forblev kongernes residens gennem flere århundreder. Den 17 kilometer lange bymur blev også anlagt, og det på blot 98 dage med hjælp fra næsten 200.000 arbejdere.

  Chosun-dynastiets tid i Korea var en tid, hvor landet var meget afsondret fra omverdenen. Den største åbning var til de kinesiske naboer, og den kinesiske kultur fik i århundrederne stor indflydelse på den koreanske.

  I starten af 1700-tallet var byens befolkning på cirka 200.000. Det antal holdt sig stabilt gennem de følgende to århundreder, primært grundet den isolerede politik i forhold til omverdenen, hvorved en udvikling baseret på øget handel ikke fik indflydelse på Korea. 1876 blev året, hvor Korea åbnede for diplomatiske forbindelser til de vestlige lande. Det skabte hurtigt en ny vækstperiode baseret på ny handel, produktion og udenlandske repræsentationer.

  Det åbne Korea blev i 1910 en del af det japanske kejserrige. Byen forblev den koreanske halvøs administrative centrum, men den skiftede igen navn, denne gang til Kyongsong. Udviklingen stoppede dog ikke med Japans herredømme, og i midten af 1930erne var indbyggertallet steget til 750.000. Den japanske tid stoppede med 2. Verdenskrigs ophør, hvor det nye, selvstændige Korea blev en realitet. Byen fik den 15. august 1945 sit nuværende navn, Seoul.

  I årene efter selvstændigheden var der et stort pres på udviklingen af hovedstaden, og i 1949 blev Seoul udvidet med en række nye administrative områder. Byens befolkning talte nu mere end 1.400.000.

  Kort efter startede Koreakrigen, der medførte en meget voldsom ødelæggelse af Seoul, der nærmest skulle genopbygges fra grunden. Inden krigens afslutning i 1953 havde Seoul været indtaget og generobret adskillige gange, hvilket hver gang medførte store kampe i gaderne.

  Seoul forblev hovedstad efter krigen, men nu kun for Sydkorea (Pyongyang blev Nordkoreas hovedstad). Gennem 1950erne og 1960erne skete et kolossalt genopbygningsarbejde, der blev båret frem af både hele befolkningen og af en særlig lovgivning, der gav landets statsminister beføjelser til umiddelbar handling og ansvar for udviklingen.

  I perioden voksede byens areal voldsomt. Den oprindelige by i dagens nordlige og traditionelle centrum er vokset med bl.a. de store og moderne kvarterer langs med Han-floden, hvor der er lejlighedskomplekser, underholdning og indkøbscentre til byens nu mere end 10 millioner indbyggere.

  Det nye Sydkoreas succes blev for alvor vist for hele verden med afholdelsen af først det store idrætsstævne Asian Games i 1986 og to år senere de Olympiske Lege. Senest blev der, i 2002, afholdt verdensmesterskaber i fodbold i Sydkorea og Japan.
  Skjul indhold her

Find billige fly & hoteller
Se på kortet
Topseværdigheder

  • Gyeongbokgung Palads/景福宮 경복궁: Det store paladskompleks Gyeongbokgung blev anlagt i 1395 under kong Taejo. Paladsets navn betyder ”skinnende lykke”, og det er anlagt som hyldest til Koreas og de koreanske kongers permanente lykke og fremgang.
  • Seoul Tower/서울타워: Seoul Tower blev opført i årene 1969-1975 på toppen af Namsan-bjerget. Tårnets fundament er bygget 243 meter over havet, og selve tårnet er yderligere 236,7 meter.
  • Seungnyemun Port/남대문: Seungnyemun-porten (kaldes også Namdaemun) er et af Koreas vigtigste bygningsværker. Porten blev bygget i 1396-1398, og det er den største port, der nogensinde er opført i Korea.
  • Nationalmuseet/국립중앙박물관: Koreas nationalmuseum indeholder 18 permanente udstillinger, der vedrører Koreas historie. Der udstilles mere end 5.000 genstande – fra arkæologiske fund fra ældre tid til ting fra det moderne Koreas tilblivelse.

Ture fra byen

  • Den Demilitariserede Zone/DMZ: Det koreanske land er delt i Nord- og Sydkorea. Efter Koreakrigen blev den Demilitariserede Zone/DMZ etableret. Zonen går gennem hele landet fra øst til vest og strækker sig 2 km på hver side af den egentlige grænse.
  • Suwon Hwaseong/수원 화성: Det imponerende fæstningsanlæg Hwaseong blev opført i 1794-1796, i den sidste del af Joseon-perioden. Fæstningsmurene er 5,5 km lange, og der er fire porte til anlæggets midte.
  • Donggureung-gravene/동구릉: I et smukt skovområde ligger 17 grave fra Joseon-perioden, herunder er ni egentlige mausoleer. Man kan bl.a. se mausoleet for kong Taejo, der grundlagde Joseon-dynastiet og regerede fra 1335 til 1408.
  • Achim Goyo Arboreturm/아침고요 원예수목원: Achim Goyo Arboretum hedder også The Garden of Morning Calm. Arboretet blev anlagt i 1996 af haveprofessoren Han Sang-Kyeong, som ville skabe en unik have efter fuldendt koreansk mønster.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Gode links
Shopping
Med børn

  • Akvarium: COEX Aquarium/코엑스몰, Samseong-dong, Gangnam-gu, www.coexaqua.com
  • Forlystelsespark: Everland/에버랜드, 310 Jeondae-ri, Pogok-myun, www.everland.com
  • Forlystelsespark: Seoul Land/서울랜드, Makgye-dong 33, Gwacheon-si, www.seoulland.co.kr
  • Forlystelsespark: Lotte World/롯데월드, Jamsil-dong 40, Songpa-gu, www.lotteworld.com

  Gå ikke glip af gode tilbud!

  ER DU OPDATERET?

  gå ikke glip af gode tilbud, rejsenyt og inspiration

  TILMELD DIG VAMADOS NYHEDSBREV