Site logo

Varm kakao og søde katte i Krakow

Den polske kulturby Krakow er kendt for masser af kultur og en nærmest uendelig række seværdigheder med Markedspladsen og slottet Wawel i spidsen. Men knurhår og katteleg er også en del af byen.

Det er nemt at komme til Krakow, og husk at skrive navnet Kocia Kawiarnia Kociarnia på huskelisten over de ting, du gerne vil se. Det er en hyggelig kattecafé, som verden har set mange af, siden Cat Flower Garden åbnede i Taipei i 1998.

Og efter den slagne tur på museer, i byens katedral og måske gennem Krakows jødiske bydel er der ikke noget så afslappende som en tur på kattecafé, hvor du kommer på besøg i kattenes hjem. Nogle af beboerne sover og spinder, mens andre leger med cafégæster. Og om du bare vil nyde kattene med en varm cacao i hånden eller lege løs med dem, er helt op til dig.

Der er to kattecaféer i byen, og du behøver ikke reservere tid:

  • Caféen på adressen ul. Lubicz 1 er åben for alle over 10 år
  • Caféen på adressen ul. Krowoderska 48 er åben for alle

Vidste du i øvrigt, at kattecaféer blev særligt populære i Japan, fordi mange boliger er små og ikke tillader kæledyr. Derfor begyndte mange japanere at besøge kattene på caféer, der først åbnede i Osaka i 2004 og i Tokyo i 2005.

Se på kortet

PDF Rejseguide

Læs mere som dette

Rejseartikel
Stig

Kom med i jagten på Metro-2

Det er kun få årtier siden, men alligevel er Metro-2 blevet en sagnomspunden del af Moskvas infrastruktur. Efter sigende ligger der hemmelige metrolinjer under byen, men er der noget om snakken?

Læs Mere »
Port Elizabeth, South Africa
Rejseartikel
Stig

Har du været i Gqeberha?

Mange byer har gennem tiden skiftet navn og er derved blevet kendt som en anden by, selv om historien naturligvis stadig har sat sit præg. Konstantinopel er et godt eksempel, da tyrkerne skiftede dens navn til Istanbul i 1930, men hvor ligger Gqeberha?

Læs Mere »

Modtag nyheder

Gå ikke glip af rabatter, inspiration og rejsenyt