Site logo
Stig

Stig

Sådan kommer du på toppen af verden…til fods!

Hvornår har du sidst tænkt på, hvordan det er at se på en hel bjergkæde fra toppen? Det er et betagende syn, og specielt hvis du bare er gået derop på en dejlig spadseretur!

Śnieżka er navnet på dit nye rejsemål. Det 1.603 meter høje bjerg ville ikke syne af meget i Alperne, men det står majestætisk i horisonten på lang afstand i det sydvestlige Polen og nordøstlige Tjekkiet. Og toppen af Śnieżka rager højt op over resten af kæden Karkonosze.

Fra toppen af bjerget har du udsigt langt ind i både Polen og Tjekkiet, og følelsen er som at stå på toppen af verden. Det er ubeskriveligt, og det bør prøves. Specielt når det er så nemt som netop her, hvor du kan gå eller svæve til tops.

Der er 3 veje til Śnieżka

  • Fra Polen går du ad dejlige stier hele vejen på nordsiden fra byen Karpacz
  • Fra Tjekkiet går du i lidt mere kuperet terræn fra byen Pec pod Sněžkou
  • Fra Pec pod Sněžkou kan du også tage en svævebane til toppen

Vidste du? Bjergkæden Karkonosze er en del af Sudeterne, og de er kendt som Riesengebirge på tysk. Toppen af Riesengebirge er også det højeste punkt i de såkaldte Mittelgebirge, der er afrundede bjerge på højlandene i det centrale Tyskland med naboområder.

Se på kortet

PDF Rejseguide

Læs mere som dette

Bajkalsøen, Rusland
Rejseartikel
Stig

På denne sø kan du køre på isen

Bajkalsøen i russiske Sibirien er en sø som ingen andre i verden. Den er verdens ældste, verdens dybeste, og så gemmer dem på over 20 % af verdens ferskvand. Ja, og så er den også et meget smukt rejsemål tæt på storbyen Irkutsk.

Læs Mere »
Tuscany cat
Rejseartikel
Stig

Varm kakao og søde katte i Krakow

Den polske kulturby Krakow er kendt for masser af kultur og en nærmest endelig række seværdigheder med Markedspladsen og slottet Wawel i spidsen. Men knurhår og katteleg er også en del af byen.

Læs Mere »

Modtag nyheder

Gå ikke glip af rabatter, inspiration og rejsenyt